Puraga | Carne de poldro
5864
page-template-default,page,page-id-5864,page-parent,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx child-child-ver-1.0.0,onyx-ver-1.8,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Carne de poldro

Desde o principio, en PURAGA, enténdese que a conservación do cabalo galego pasa polo mantemento das grandes greas de bestas bravas nos nosos montes, onde son a raza mellor adaptada e onde cumpren coa súa importante función medio ambiental. Estes animais, producen a partir de forraxe de baixo valor nutritivo, o toxo principalmente, unha carne de gran calidade, que practicamente é descoñecida nas cidades galegas, se ben, nas zonas onde se produce e moi tradicional o seu consumo, tanto en fresco, como en forma de embutidos mesturados con carne de porco.

Esta carne desde o punto de vista dietético a carne de poldro ten as seguintes cualidades:

Baixo contido en graxo.

Alto contido en glicóxeno e proteínas.

Alto contido en ferro asimilable.

Moi tenra e de doada dixestión.

Consumindo carne de poldro (POTRO GALLEGO) colaboras non so na conservación desta raza se non tamén do seu sistema de cría, e polo tanto, da conservación das matogueiras e de toda unha paisaxe cultural vinculada.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información

ACEPTAR