“POTRO GALLEGO” AO ALBARIÑO CON FABIÑAS E COGOMELOS
“POTRO GALLEGO” AO ALBARIÑO CON FABIÑAS E COGOMELOS
Ingredientes (Para 4 personas)
- 800 gr de carne de poldro galego.
- Vaso e medio de viño Albariño.
- 1 cebola
- Fariña de trigo
- Dous dentes de allo
- 300 gr de fabiñas verdes
- 150 gr de touciño entrefebrado en tacos
- 200 gr de cogomelos
- Sal pementa
- Aceite de oliva.
Preparación
- Cortar a carne de poldro galego en tacos e sal pementar.
- Rebozar os tacos de poldro na fariña.
- Poñer una tixola ao lume cun pouco de aceite de oliva.
- Dourar os tacos de poldro e a medida que se vaian facendo, ir poñendo nunha cazarola.
- Na mesma tixola engadir a cebola picada en cachos pequenos e os dentes de allo. Botar na tarteira.
- Poñer a tarteira a lume medio e engadir o albariño. Deixar cocer ata que a carne estea tenra. Engadir auga se fose preciso.
- Noutra tarteira botar un pouco de aceite de oliva e botar o touciño entrefebrado en anacos, e cando se empece a dourar, engadir os cogomelos picados e as fabiñas verdes.
- Deixar que se cociñe a lume medio durante uns 15 minutos.
Do libro Cociñando coas Razas Autóctonas, de Rocio Garrido Caramés.
Edita BOAGA. ISBN: 978-84-615-9259-3.
Categoría
Consellos e Receitas